De slagwerkgroep van muziekvereniging Euterpe is opgericht in 1961 en was van oorsprong een echte drumband. Er werden voornamelijk marsen gespeeld. In de loop van de jaren is er heel wat veranderd. Na 27 jaar onder leiding te hebben gestaan van Tobie Smits heeft Bart van der Vaart in augustus 2005 het dirigeerstokje overgenomen.

Ook is de drumband gaandeweg steeds meer een slagwerkgroep geworden. Er worden steeds minder marsen gespeeld en de nadruk is meer komen te liggen op concertstukken. Naast doffe en scherpe trom, grote en tenortrom worden er tegenwoordig heel wat meer instrumenten gebruikt. Drumstel, bongo's, conga's, triotrom, gong, pauken, timbalen en allerlei kleine percussie instrumenten zijn tegenwoordig onmisbaar.
Naast het spelen tijdens concerten wordt er ook regelmatig op straat met 'de sambaband' gespeeld. Er worden lekker swingende nummers gespeeld waarbij je niet stil kunt blijven staan.

Eind 2007 bestaat de slagwerkgroep uit zeven enthousiaste leden. Gelukkig staat er voor de toekomst ook heel wat jong talent te wachten, want er zijn 8 leerlingen bezig met het volgen van lessen. We hopen dat ze snel mee kunnen spelen in de slagwerkgroep.

De slagwerkgroep repeteert op maandagavond van 19:45 tot 21:45 uur in ons clubgebouw aan de Dorpsstraat 26 te Heinkenszand.

Hieronder staan vier filmpjes van de Slagwerkgroep op YouTube. Klik op een plaatje om het filmpje te bekijken.
http://www.youtube.com/watch?v=OIS83UDF8UE
http://www.youtube.com/watch?v=qyrLaqhONvk
http://www.youtube.com/watch?v=sLTDgukue7o 
http://www.youtube.com/watch?v=8F4sRavHT0k


Even voorstellen,

Mijn naam is Bart van der Vaart en ik ben sinds 29 augustus 2005 instructeur van jullie slagwerkgroep.

Zelf ben ik in 1984 begonnen als tambour in de slagwerkgroep van muziekvereniging Vlijt & Volharding uit Oost-Souburg. De instructeur in die tijd was Ad de Visser, die als tambour was verbonden aan de tambours en pijpers van het korps mariniers. Later ben ik lessen gaan volgen aan de Zeeuwse muziekschool waar ik les kreeg van Jan Anthonisse.

Ondertussen speelde ik ook in de fanfare van Vlijt & Volharding welke uitkwam in de vaandel afdeling. Naast instructie bij de slagwerkgroep van Vlijt & volharding (ook wij zaten een tijdje zonder instructeur) val ik regelmatig in als instructeur bij onder andere Scheldegalm in Hansweert.

Verder speel ik als drummer in een 6-mans formatie waarmee we muziek spelen uit de jaren '60 en '70 en drum ik ook in een amusementsgezelschap waarmee ik de bekende feesten en partijen met muziek probeer nog leuker te maken. Ook val ik in bij de South west dutch dixie jazzparaders, een streetparade dixieland orkest. En zogezegd speel ik nog steeds met veel plezier in de slagwerkgroep van Vlijt & Volharding. Het is voor mij een uitdaging om met de slagwerkgroep van Euterpe aan de slag te gaan en ik hoop op een muzikale maar ook zeer zeker een gezellige samenwerking.

Bart van der Vaart.

Februari 2024
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 1 2