De fanfare van muziekvereniging Euterpe bestaat uit zo'n 30 leden en staat sinds november 2009 onder leiding van dirigent Bart van Neyghem.
De fanfare werkt tijdens de repetities toe naar concerten die verspreid over het jaar worden gegeven.
Het jaar wordt gewoonlijk geopend met een Nieuwjaarsconcert. Tijdens een uitvoering in het voorjaar treedt de fanfare op samen met alle andere onderdelen van de muziekvereniging. 
In de zomer worden een aantal zomeravondconcerten gepland en in november wordt een grootst concert rondom een thema gegeven.
Natuurlijk is de fanfare ook te horen tijdens Koninginnedag en bij de intocht van Sinterklaas.

De fanfare repeteert op dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in ons clubgebouw aan de Dorpsstraat 26 te Heinkenszand.

Op concoursen komt de fanfare uit in de afdeling "Uitmuntendheid fanfare". 

Hieronder staan fragmenten uit twee muziekstukken die de fanfare ten gehore heeft gebracht tijdens een concert op 24 mei 2011.


een gedreven en druk bezet musicus...

Bart Van Neyghem (16-2-1965) begon zijn muzikale studies aan het muziekconservatorium te Brussel (1ste prijs notenleer). Daarna studeerde Bart vanaf 1985 bij docent tuba G. De Volder aan het K.M. Conservatorium te Gent . Hij behaalde er eerste prijzen transpositie, tenortuba, kamermuziek, muziekanalyse en het hoger diploma bastuba.

Bart is een enthousiast en gedreven pedagoog, die zowel bij beginnende muzikanten als aan toekomstige beroepsmusici de nodige muzikale kennis en inzicht bijbrengt. Hij doceerde aan het KMC te Gent. Nu is hij leraar aan de muziekacademie te Anderlecht.

Zijn grote passie is het dirigeren. Hij studeerde aan het KMC te Brussel bij de heer N. Nozy, (voorheen commandant-kapelmeester van de Gidsen) en hij behaalde er zijn eerste prijs hafabra-directie in 1996. Momenteel dirigeert Bart naast onze fanfare ook Brassband Bacchus en Brassband Excelsior uit Kloetinge.

Als instrumentist (tuba) behaalde Bart aan de 'Hochschule für Musik' te Keulen het solisten-diploma met de grootste onderscheiding: een heel opmerkelijke prestatie. In 1997 behaalde hij nog het hoger diploma kamermuziek (grootste onderscheiding) aan het 'Conservatoire Royal de musique' te Brussel.

Als uitvoerend musicus debuteerde Bart Van Neyghem in 1986 bij de muziekkapel der Grenadiers te Brasschaat. Later muteerde hij achtereenvolgens naar de Muziekkapel van de Luchtmacht (euphonium en contrabas). Momenteel is Bart solist-bastuba bij het Groot Harmonie-orkest van de Gidsen, een orkest met internationale naam en faam.

Daarnaast was hij als bastuba van het European Brass Quintet onder meer te gast in Japan, waar hij gastdocent was en er verscheidene concerten gaf. Deze groep trad ook op in Malta, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Verder speelt Bart, als medeoprichter, in het Flanders Tuba Quartet; van dit ensemble is de CD "Explorations!" verschenen. Ook symfonisch heeft Bart heel wat ervaring; als freelance-muzikant was Bart verbonden aan gerenommeerde muziekensembles als de Koninklijke Muntschouwburg, de Filharmonie van Antwerpen, het Filharmonisch Orkest van Luik, de WDR Bigband, ... Wegens een (te) drukke agenda zijn deze activiteiten momenteel wat teruggeschroefd.

 

Februari 2024
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 1 2