Zondagmiddag 15 december geven fanfare Euterpe en popkoor Flashback uit Goes een kerstconcert.

Behalve muziek in kerstsfeer zal ook andere sfeervolle muziek ten gehore worden gebracht.

Het belooft een gezellige middag te worden waarvoor we u van harte uitnodigen.

Het concert begint om 14.30 uur en vindt plaats in de Stenge in Heinkenszand.

Kaarten kosten € 10,-- per persoon. U kunt deze reserveren via mial: events@euterpeheinkenszand.nl of telefonisch: 0113-0563576.

Een bijzonder concert, dat wordt het!

Speciaal voor deze gelegenheid schreef de Zeeuwse componist Kees Nijsse een muziekstuk voor de slagwerkgroep van Euterpe.

De première van "Vitality" zal zijn op zaterdagavond 26 oktober.

Speciaal voor deze gelegenheid schreef Rens Schot een verhaal over mensen uit Baarland aan het eind en vlak na de oorlog.

Acteurs van de Zeeuwse Komedie vertellen deze verhalen.

Zangeres Madelief van Ham en doedelzakspeler Thijs Martens maken het geheel nog meer bijzonder.

Speciaal voor deze gelegenheid speelt de fanfare Euterpe muziekstukken die alles tot een indrukwekkend programma maken.

De toegang voor het concert is gratis,maar u wordt verzocht zich aan te melden via mail: events@euterpeheinkenszand.nl

 

Vindt u het ook zo leuk om een middagje uit te gaan?

Wilt u graag nog eens een middagje richting Duitsland of Oostenrijk?

Dat kan, en dan hoeft u niet eens ver te reizen.

Zaterdagmiddag 5 oktober is het bij muziekverenigng Euterpe in Heinkenszand feest. Zij organiseren een "Eutoberfeest" waar de fanfare optreedt als een echte egerländer kapel "Die Heinsander Musikanten".

Het muzikale optredne wordt afgewisseld met gezellig Zeeuwse verhalen van Jan en Jopie Minnaard.

U komt terecht op een echt Beiers dorpsplein waar we u koffie en een apfelstrudel presenteren.

De kaarten voor deze middag kosten € 7,50 per persoon (incl. koffie/thee en apfelstrudel) en zijn te reserveren via mail: events@euterpeheinkenszand.nl of telefonische: 0113-563576.

De feestlocatie is Noordlandseweg 11 in Heinkenszand.

 

 

 

In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om de Schelde plaatsvond. Deze cruciale slag luidde de bevrijding van Zeeland en Nederland in. Inmiddels wordt er al veel aandacht besteed aan dit jubileum, zowel in de provincie als ook op landelijk niveau.

In dit jubileumjaar heeft de gemeente Borsele het intiatief genomen om een gemeentelijke projectorganisatie op te zetten om samen met inwoners van de gemeente Borsele een aantrekkelijk programma op te zetten rondom de herdenking 75 jaar Slag om de Schelde.

De muziekvereniging Euterpe geeft in dit programma op zaterdag 26 oktober 2019 een herdenkingsconcert in de Stenge. Het is juist op deze datum dat de geallieerden bij Baarland aan land kwamen.

Dit concert wordt een beleving met woord en muziek van personen uit het gebied van "de Landing" in Baarland gedurende de oorlogsperiode.

Rens Schot schrijft een verhaal dat in combinatie met de muziek tot een indringend geheel moet leiden. 

Speciaal voor deze gelegenheid heeft de Zeeuwse componist Kees Nijsse een compositie geschreven voor de slagwerkgroep van Euterpe.

Acteurs van de Zeeuwse Komedie uit Vlissingen, doedelzakspeler Thijs Martens en zangeres Madelief van Ham zorgen samen met de musici van Euterpe voor een indrukwekkend programma.

 

De toegang voor dit concert is gratis, maar om zicht te houden op het aantal bezoekers vragen wij u kaarten te reserveren via mail: events@euterpeheinkenszand.nl of telefonisch: 0113-563576.

 

Zondagmiddag 15 september organiseert de slagwerkgroep "Euterpe" een uitwisselingsconcert.

Vorig jaar waren zij te gast bij de slagwerkgroep in Houten en deze zondagmiddag komt "Kunst na Arbeid" naar Heinkenszand.

In de Topzaal van de Stenge zal die middag een afwisselend programma van slagwerkmuziek te horen zijn.

Zowel gestemd als ongestemd slagwerk komt aan bod.

De middag begint om 14.30 uur. Kaarten kosten € 5,-- per persoon en zijn te reserveren via mail: events@euterpeheinkenszand.nl

 

 

Zondag 30 juni is het weer zover. Een mooi concert op een unieke locatie!

We hopen u weer te mogen ontmoeten in het Van Cittersbos. De fanfare speelt een aantrekkelijk zomerprogramma en u kunt, behalve van de muziek ook genieten van een kopje koffie, thee of fris met iets lekkers en na afloop serveren wij u een heerlijk koud tap biertje of een fris wijntje met een lekker hapje.

Natuurlijk organiseren we ook weer een fantastische barbecue op de boerderij van Kees en Lenie van Damme. Kees en Lenie, alvast weer hartelijk dank voor de gastvrijheid.

Voor deze barbecue moet u  zich aanmelden. Dit kan tot 23 juni 2019 via mail: events@euterpeheinkenszand.nl. De kosten voor de BBQ zijn € 15,-- per persoon.

 

Op zondag 31 maart as. neemt Euterpe u mee in haar muzikale tijdmachine. Professor Barabas haalt dan muziek uit al onze kinderjaren uit zijn tijdmachine. Dit betekent dat u zult worden verrast met muziek van vroeger, zoals Dikkertje Dap maar ook muziek voor de kinderen van nu, zoals Harry Potter.

Voor iedereen iets herkenbaars dus.

 

Dansschool "Move with Nicky" danst met de muziek van de fanfare mee en Marjon van Iwaarden zingt een aantal liedjes mee.

En professor Barabas is niemand minder dan de persoon die bekend is als Kabouter Plop en de Burgemeester van Samson en Gert.

 

Kaarten voor de voorstelling kunt u nu al reserveren via mail:
events@euterpeheinkenszand.nl
Ze kosten € 10,-- per persoon, kinderen tot 12 jaar € 7,50

De voorstelling vindt plaats in de Stenge en begint om 14.00 uur met het leerlingenorkest in het voorprogramma.

 

Tijdens een bijeenkomst in de raadsboerderij van de gemeente Borsele op dinsdagavond 20 november 2018 zijn wij uitgeroepen tot winnaar van de Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele 2018.

De jury waardeert al het werk dat wij doen en vinden dat wij hiermee een belangrijke rol vervullen in het culturele leven van de gemeente Borsele.

Wij zijn hier ontzettend blij mee en zien deze prijs aan het eind van ons jubileumjaar Euterpe 125 jaar als kers op de taart.

Uiteraard gaan wij niet achter over zitten en nu rustend toekijken.

Ook in ons 126ste levensjaar gaan wij verder met datgene waar we voor staan:

mooie concerten organiseren, de jeugd enthousiasmeren oa. door middel van schoolprojecten en dat andere dat we nog doen.

 

Euterpe 125 jaar! Dit is sinds 15 oktober 2017 ons motto en we vierden en vieren ons 125 jarig bestaan met alleen maar hoogtepunten.

We gaan het jubileumjaar afsluiten met weer een hoogtepunt: op 27 oktober 2018 houden wij een heus Zeeuws Eutoberfest.

Zeeuwse DJ Arno, Zeeuwse zangers Albertina en de fanfare als echte egerländerkapel "die Heinsander Musikanten" zorgen voor een hele avond entertaining.

Bier wordt verkocht in echte "Euterpe-bierpullen" en u kunt prachtige prijzen winnen tijdens de eerste echte "Zeeuwse" verloting.

Kaarten voor het feesten kosten € 10,-- per persoon en zijn te reserveren via mail: events@euterpeheinkenszand.nl

 

Een bijzonder mooi concert!! Dat wordt "A Night like this". Euterpe neemt u mee naar een sjieke nachtclub als de Moulin Rouge en het Lido, maar dan niet in Parijs maar gewoon in Heinkenszand, in ons eigen Euterpetheater!
Zaterdag 10 maart vanaf 19.30 uur kunt u onze gast zijn. Speciale artiesten deze avond zijn Guimar, de Zeeuwse Michel Bublé, Ezra Veldman, jongleur en diabolist en natuurlijk een echte paaldanseres, Marieke Maas.
U wordt behandeld als VIP-gast met extra drankjes en hapjes. Kaarten hiervoor kosten € 25,-- per persoon.
"Gewone" kaarten kosten € 12,50, maar in de voorverkoop € 10,--.

U kunt de kaarten reserveren via mail: events@euterpeheinkenszand.nl ovv. VIP of gewoon.

 

 

Ook in 2018 gaat de viering van ons jubileum verder. De voorbereidingen voor het themaconcert van 10 maart zijn in volle gang.

We nemen u dit jaar mee naar een sjieke nachtclub, waar u kunt genieten van "A Night like this".

Tijdens de show speelt de fanfare en zorgen zij voor begeleiding van zanger Guimar, jongleur/diabolist Ezra Veldman en paaldanseres Marieke Maas. Het geheel wordt gepresenteerd door Jan en Jopie Minnaard. Zij zullen u weer kennis laten maken met Henri en Charlotte, die als speciale gasten optreden in de nachtclub "A Night like this".

 

Wij willen u die avond exclusief laten genieten. U kunt een VIP-plaats reserveren. Dit houdt in dat u een bruisend ontvangst krijgt, een prominente plaats worden aangeboden en tijdens het concert kunt genieten van een drankje en luxe hapjes. Deze plaatsen kosten slechts € 25,-- per persoon.

Natuurlijk kunt u ook "gewone" plaatsen reserveren. Deze kosten € 10,-- per persoon.

U kunt onze nachtclub "A night like this" bezoeken in ons Euterpetheater in de Stenge op zaterdagavond 10 maart as.

Het voorprogramma begint om 19.15 uur met een optreden van het leerlingenorkest van Euterpe.

U kunt kaarten reserveren via mail: events@euterpeheinkenszand.nl.

Vermeld u bij de reservering of u een VIP- of een "gewone" kaart besteld.

 

We zien u graag op 10 maart bij "A night like this"

 

Euterpe 125 jaar! Het feest gaat verder met een concert van de fanfare en het leerlingenorkest.

Op zondagmiddag 10 december geeft fanfare Euterpe een concert in winterse sferen.
Met het thema “Walking in a winter wonderland” neemt de fanfare onder leiding van Bart van Neyghem u mee naar een sfeervol gebeuren. Muziek met een winters tintje waar dansers en danseressen van de dansschool “Move with Nicky” op dansen. Zangeres Vera de Koster, zingt mee met een aantal winterse melodieën en de toneelvereniging “Heer Hendrik” uit ’s Heer Hendrikskinderen speel de winter  in toneelsketches.
Kortom een afwisselende middag in het Euterpe theater in de Stenge.


De middag begint om 14.00 uur met een optreden van het leerlingenorkest van Euterpe onder leiding van Roos van Brakel.
Het concert van de fanfare begint om 14.30 uur.
Kaarten voor het concert kosten € 12,50 aan de kassa en € 10,-- in de voorverkoop. U kunt kaarten reserveren via e-mail:
events@euterpeheinkenszand.nl of telefonisch: 0113-563576

November 2020
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5