Zondagmiddag 15 december geven fanfare Euterpe en popkoor Flashback uit Goes een kerstconcert.

Behalve muziek in kerstsfeer zal ook andere sfeervolle muziek ten gehore worden gebracht.

Het belooft een gezellige middag te worden waarvoor we u van harte uitnodigen.

Het concert begint om 14.30 uur en vindt plaats in de Stenge in Heinkenszand.

Kaarten kosten € 10,-- per persoon. U kunt deze reserveren via mial: events@euterpeheinkenszand.nl of telefonisch: 0113-0563576.

Een bijzonder concert, dat wordt het!

Speciaal voor deze gelegenheid schreef de Zeeuwse componist Kees Nijsse een muziekstuk voor de slagwerkgroep van Euterpe.

De première van "Vitality" zal zijn op zaterdagavond 26 oktober.

Speciaal voor deze gelegenheid schreef Rens Schot een verhaal over mensen uit Baarland aan het eind en vlak na de oorlog.

Acteurs van de Zeeuwse Komedie vertellen deze verhalen.

Zangeres Madelief van Ham en doedelzakspeler Thijs Martens maken het geheel nog meer bijzonder.

Speciaal voor deze gelegenheid speelt de fanfare Euterpe muziekstukken die alles tot een indrukwekkend programma maken.

De toegang voor het concert is gratis,maar u wordt verzocht zich aan te melden via mail: events@euterpeheinkenszand.nl

 

Vindt u het ook zo leuk om een middagje uit te gaan?

Wilt u graag nog eens een middagje richting Duitsland of Oostenrijk?

Dat kan, en dan hoeft u niet eens ver te reizen.

Zaterdagmiddag 5 oktober is het bij muziekverenigng Euterpe in Heinkenszand feest. Zij organiseren een "Eutoberfeest" waar de fanfare optreedt als een echte egerländer kapel "Die Heinsander Musikanten".

Het muzikale optredne wordt afgewisseld met gezellig Zeeuwse verhalen van Jan en Jopie Minnaard.

U komt terecht op een echt Beiers dorpsplein waar we u koffie en een apfelstrudel presenteren.

De kaarten voor deze middag kosten € 7,50 per persoon (incl. koffie/thee en apfelstrudel) en zijn te reserveren via mail: events@euterpeheinkenszand.nl of telefonische: 0113-563576.

De feestlocatie is Noordlandseweg 11 in Heinkenszand.

 

 

 

In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om de Schelde plaatsvond. Deze cruciale slag luidde de bevrijding van Zeeland en Nederland in. Inmiddels wordt er al veel aandacht besteed aan dit jubileum, zowel in de provincie als ook op landelijk niveau.

In dit jubileumjaar heeft de gemeente Borsele het intiatief genomen om een gemeentelijke projectorganisatie op te zetten om samen met inwoners van de gemeente Borsele een aantrekkelijk programma op te zetten rondom de herdenking 75 jaar Slag om de Schelde.

De muziekvereniging Euterpe geeft in dit programma op zaterdag 26 oktober 2019 een herdenkingsconcert in de Stenge. Het is juist op deze datum dat de geallieerden bij Baarland aan land kwamen.

Dit concert wordt een beleving met woord en muziek van personen uit het gebied van "de Landing" in Baarland gedurende de oorlogsperiode.

Rens Schot schrijft een verhaal dat in combinatie met de muziek tot een indringend geheel moet leiden. 

Speciaal voor deze gelegenheid heeft de Zeeuwse componist Kees Nijsse een compositie geschreven voor de slagwerkgroep van Euterpe.

Acteurs van de Zeeuwse Komedie uit Vlissingen, doedelzakspeler Thijs Martens en zangeres Madelief van Ham zorgen samen met de musici van Euterpe voor een indrukwekkend programma.

 

De toegang voor dit concert is gratis, maar om zicht te houden op het aantal bezoekers vragen wij u kaarten te reserveren via mail: events@euterpeheinkenszand.nl of telefonisch: 0113-563576.

 

Zondagmiddag 15 september organiseert de slagwerkgroep "Euterpe" een uitwisselingsconcert.

Vorig jaar waren zij te gast bij de slagwerkgroep in Houten en deze zondagmiddag komt "Kunst na Arbeid" naar Heinkenszand.

In de Topzaal van de Stenge zal die middag een afwisselend programma van slagwerkmuziek te horen zijn.

Zowel gestemd als ongestemd slagwerk komt aan bod.

De middag begint om 14.30 uur. Kaarten kosten € 5,-- per persoon en zijn te reserveren via mail: events@euterpeheinkenszand.nl

 

 

Zondag 30 juni is het weer zover. Een mooi concert op een unieke locatie!

We hopen u weer te mogen ontmoeten in het Van Cittersbos. De fanfare speelt een aantrekkelijk zomerprogramma en u kunt, behalve van de muziek ook genieten van een kopje koffie, thee of fris met iets lekkers en na afloop serveren wij u een heerlijk koud tap biertje of een fris wijntje met een lekker hapje.

Natuurlijk organiseren we ook weer een fantastische barbecue op de boerderij van Kees en Lenie van Damme. Kees en Lenie, alvast weer hartelijk dank voor de gastvrijheid.

Voor deze barbecue moet u  zich aanmelden. Dit kan tot 23 juni 2019 via mail: events@euterpeheinkenszand.nl. De kosten voor de BBQ zijn € 15,-- per persoon.

 

Op zondag 31 maart as. neemt Euterpe u mee in haar muzikale tijdmachine. Professor Barabas haalt dan muziek uit al onze kinderjaren uit zijn tijdmachine. Dit betekent dat u zult worden verrast met muziek van vroeger, zoals Dikkertje Dap maar ook muziek voor de kinderen van nu, zoals Harry Potter.

Voor iedereen iets herkenbaars dus.

 

Dansschool "Move with Nicky" danst met de muziek van de fanfare mee en Marjon van Iwaarden zingt een aantal liedjes mee.

En professor Barabas is niemand minder dan de persoon die bekend is als Kabouter Plop en de Burgemeester van Samson en Gert.

 

Kaarten voor de voorstelling kunt u nu al reserveren via mail:
events@euterpeheinkenszand.nl
Ze kosten € 10,-- per persoon, kinderen tot 12 jaar € 7,50

De voorstelling vindt plaats in de Stenge en begint om 14.00 uur met het leerlingenorkest in het voorprogramma.

 

Februari 2024
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 1 2