Op zondag 27 november organiseert de slagwerkgroep van muziekvereniging Euterpe voor de 10de keer een slagwerkfestival. Naast de slagwerkgroep treedt ook ‘Aan de slag’, de jeugdslagwerkgroep van Euterpe op. Beide groepen staan onder enthousiaste leiding van Bart van der Vaart. Ze zorgen voor een afwisselend programma van gestemde en ongestemde werken. Van klassiek tot swingend modern. Om er een muzikaal nog afwisselendere middag van te maken is dit jaar het slagwerkensemble van O.K.K. uit Westkapelle te gast. Dit ensemble bestaat uit een groep enthousiaste jonge muzikanten en staat onder leiding van Cora Knuijt-Dellebeke . De afgelopen jaren hebben ze tijdens lentefestivals van de KNFM een jurybeoordeling van gemiddeld een 9 gehaald.

Het festival begint om 14.00 uur in de Stenge in Heinkenszand.

 

 

 

De datum van 6 november nadert met rasse schreden. Hebt u al kaarten?? Bestel ze snel, want vol = vol!!

Het belooft weer een fantastische middag te worden met voor elk wat wils.

Zorg dat u erbij bent!!

 

 

Muziekvereniging Euterpe houdt op 6 november as. haar jaarlijks themaconcert. Het thema van dit concert is “the Best of Five”. Dit houdt in dat de hoogtepunten van de laatste vijf themaconcerten de revue passeren.

U kunt weer genieten van de “zandtekenares” Gerrie Hondius. Zij maakt bij onze muziek prachtige tekeningen in zand. De balletmeisjes van balletschool “Dancepoint” uit Goes laten sprookjesachtige taferelen zien.

Het kinderkoor “Free Spirit” uit Heinkenszand zingt er op los en het echtpaar Jan en Jopie Minnaard dat ooit meereisde in de “Orient Express” is ook die middag weer te gast.

Kortom een middag vol herkenningspunten maar zeker ook verrassende elementen. Zorg dat u erbij bent!!
In het voorprogramma speelt het leerlingenorkest van Euterpe door de vijf gepasseerde thema’s.

Het voorprogramma start om 14.00 uur. Het concert begint om 14.30 uur en vindt plaats in “de Stenge” te Heinkenszand.
De entree is € 10,-- per persoon.

U kunt telefonisch kaarten bestellen:  0113- 213799 of via e-mail: mariandellebeke@euterpeheinkenszand.nl 

 

2011 11 12 21.24.33 Orient Express Concert 152    wilde westen
                       2013 11 16 20.58.38 SprookjesConcert 105

bal masque    michiel de ruyter

 

Een unieke locatie met een uniek concert, dat wordt het op zondagmiddag 17 juli: een concert van fanfare Euterpe bij de vijver in “het Van Cittersbos”.

 

De meeste mensen die in Heinkenszand wonen hebben wel eens een wandeling gemaakt in “het Van Cittersbos”, een resterend stukje bos behorend bij het vroegere landgoed “Landlust”. Misschien heeft niet iedereen opgemerkt hoe mooi de plek is bij de vijver. Een prachtige vijver met een groot grasveld erom heen omgeven door oa. grote kastanjebomen.

Op dit mooie plekje geeft Euterpe op zondagmiddag 17 juli een concert. Breng zelf je stoel of plaid mee en zoek een plekje om de vijver. U kunt dan genieten van een afwisselend programma met zomerse muziek. 

 

In de pauze houden wij een high tea: wij presenteren u koffie, thee, limonade met iets lekkers. Na afloop hoeft u niet naar huis maar proeft u nog een wijntje of een whisky tijdens onze high wine. Deze dranken worden u gepresenteerd door slijterij “Bie de Bolle” uit Heinkenszand.

U komt bij de vijver door het hek aan de Eendvogelstraat.

De toegang is gratis en het begint om 14.30 uur.

 

 

Voordat we aan een welverdiende vakantie beginnen, gaat Euterpe natuurlijk eerst nog op zomertour!

We starten as. dinsdag 12 juli in Borssele op het plein tegenover café "de Bounty". Euterpe geeft dan vanaf 19.30 uur een gezellig concert voor alle bewoners van het dorp Borssele en wie verder nog wil komen luisteren.

Dan vervolgen we onze optredens op zondag 17 juli in het "Van Cittersbos" in Heinkenszand. Hiervoor verwijs ik naar het aparte artikel.

Maandag 18 juli is het de beurt aan de slagwerkers van Euterpe. Op het terras van brasserie Stelleplas geven zij vanaf 19.30 uur een concert.

De tour wordt afgesloten op dinsdag 19 juli op het terrras van Grand Café de Fonteyne. Vanaf 19.30 uur speelt Euterpe daar weer een gezellig zomerprogramma.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

We zien u graag terug op één of meerder voornoemde data.

 

 

Na de zomervakantie starten we weer een nieuwe cursus AMV. Vind je het leuk om muziek te maken met andere jongens en meisjes, kom dan 25 mei as. naar de snuffelles van Euterpe. Het leerlingenorkest en de huidige AMV-groep laten horen wat er allemaal gebeurt in de fanfare. We starten om 18.30 uur in het clubgebouw, Dorpsstraat 26. Zorg dat je er bij bent want muziek maakt blij, bevrijdt, geeft energie en maakt slim!!

 

 

 

 

 

De opbrengst van de Rabobank Clubkascampagne is bekend.

Voor Euterpe is er € 514,01. Een mooi bedrag!!

Iedereen die heeft gestemd op onze vereniging, hartelijk dank!!!

 

 

  

De week gaat de Rabobank Clubkascampagne van start.

Bent u lid van de Rabobank dan krijgt u deze week een brief in de bus over de clubkascampagne.

Stem op Euterpe!! Dat is voor u een kleine moeite en voor ons een grote steun.

 

Alvast bedankt.

 

  

Op zaterdag 11 Juni 2016 organiseren muziekvereniging Euterpe en de Zeeuwse Muziekschool gezamenlijk de “Zeeuwse slagwerkmiddag”.

Deze middag in de Stenge in Heinkenszand is bedoeld ter promotie van de slagwerkmuziek in de breedste zin van het woord en duurt van 13.00 tot 18.00 uur.

Tijdens de middag wordt er de mogelijkheid geboden aan slagwerkorkesten een podiumoptreden van 30 minuten te verzorgen en tevens zullen tussen deze optredens door diverse slagwerkdocenten van de ZMS korte demonstraties / clinics verzorgen van zowel klassieke als lichte muziek.

Verder wordt u de mogelijkheid geboden uw vereniging te promoten d.m.v. een promotiestand.

De kosten voor deelname aan deze dag bedragen €50,- per groep.

Hiervoor krijgt de deelnemende groep:

  • -een concertpodium met instrumentarium
  • -verschillende demonstraties door professionele docenten
  • -mogelijkheid tot promotie an uw vereniging

 

Lijkt het u leuk om met het slagwerkensemble van uw vereniging mee te doen aan deze dag dan kunt u zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier. Het formulier kunt u invullen en terugsturen naar: Bart van der Vaart, Kreekrug 21, 4386 GR Vlissingen of mailen naar zeeuwseslagwerkdag@gmail.com.

Wilt u dit doen voor 1 mei 2016 in verband met de nodige voorbereidingstijd.
We vragen u de deelnamekosten bij opgave over te maken op rekeningnummer NL15Rabo0346001986 t.n.v. muziekvereniging Euterpe o.v.v. Zeeuwse slagwerkmiddag.
(Let op! Bij afzeggen tot 2 weken voor 11 juni krijgt u uw inschrijfgeld terug. Daarna niet meer.)

Het programma en de tijd waarop u ingedeeld bent voor het optreden ontvangt een aantal weken voor 11 juni.

 

Met vriendelijke groet,

Arno Muller, docent slagwerk ZMS

Bart van der Vaart, slagwerkinstructeur muziekvereniging Euterpe Heinkenszand.


Aanmeldformulier

Onze slagwerkgroep meldt zich aan voor de Zeeuwse slagwerkmiddag op zaterdag 11 juni

Naam slagwerkgroep:

Contactpersoon en adres:

Telefoonnummer:

Mailadres:

Naam dirigent:

Onze groep bestaat uit   leden

Eventuele voorkeurtijd optreden:

 

Op 12 maart 2016 is het weer de landelijke klusdag NL Doet. Ook de muziekvereniging Euterpe doet weer mee en kan helpende handen gebruiken in het clubgebouw. Vanaf 9.00 uur is iedereen welkom om het clubgebouw van de vereniging de jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven.

U kunt uzelf aanmelding voor de klus van Euterpe op NL Doet.nl

 

 

 

Het concert "Fantastic Frozen" as. zondag 14 februari is UITVERKOCHT!!

Alle mensen die een kaartje hebben gereserveerd wensen wij heel veel plezier tijdens het concert.

Alle mensen die nog een kaartje hadden willen kopen, houd u de facebook pagina en de website in de gaten zodat u een volgende keer er op tijd bij bent.

 

Februari 2024
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 1 2