Het weer buiten liet zonder twijfel voelen dat de lente weer in het land is. In de Barbesteinkerk werden deze lentekriebels omgezet in muziek.
In een goed gevulde zaal lieten alle onderdelen van de fanfare Euterpe hun kunnen horen.
De promotie van Euterpe op de scholen in Heinkenszand had vorig jaar geresulteerd in een blokfluitgroep van 10 kinderen. Zij hadden gisteren middag hun debuut en lieten horen wat zij afgelopen jaar hebben geleerd. Marieke Brokamp  had met de kinderen voor deze middag oa. een echte canon ingestudeerd.
Na een jaar blokfluitles kiezen de kinderen een instrument. De koperblaasleerlingen krijgen les aan de Zeeuwse Muziekschool, de slagwerkleerlingen bij Bart van der Vaart. Na enige tijd mogen de leerlingen gaan meespelen in de jeugdslagwerkgroep of in het jeugdorkest. Beide jeugdgroepen gaven tijdens het lenteconcert hun acte de presence.  De jeugdslagwerkgroep onder leiding van Bart van der Vaart had deze middag twee leden die voor het eerst mee deden: Rubel Nieuwenhuis en Geert de Wit.
Het jeugdorkest onder leiding van Martin den Outer klinkt nu het is uitgebreid met twee slagwerkers steeds meer als een "echt" orkest.
De slagwerkgroep onder leiding van Bart van der Vaart speelde muziek waarin de veelzijdigheid van het slagwerk weer maar eens naar voren kwam.De fanfare Euterpe onder leiding van Bart van Neyghem presenteerde een gevarieerd programma. Met een ode aan de planeet Jupiter werd het programma plechtig geopend in de Jupiter Hymn. Het muzikale sprookje "Fiefoerniek" van Hardy Mertens werd ten gehore gebracht en er werd een roerige wandeling door "MacArthur Park" gemaakt. De middag werd afgesloten met een optreden van de blokfluitleerlingen, begeleid door de fanfare aangevuld met de jeugdorkestleerlingen. Zij speelden "Rocking Recorders".
We hopen dat deze middag een stimulans is geweest voor alle jeugdleden die hebben meegewerkt, want muziek maken is leuk, zeker wanneer je dat met samen met anderen kunt doen!!

September 2023
Z M D W D V Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30